PTE épület

Feladatok:

A pécsi Pollack M. M. F. oktatási épületek belső épületgépészeti bontási, kivitelezési épületautomatika tervezési kivitelezési munkáit szintén cégünk nyerte meg. Az 1950-es években épített épületegyüttes gépészeti rendszereinek elbontása több ütemben, a megmaradó rendszerek fenntartásával, az oktatás zavartalan biztosítása mellett. Korszerű energiatakarékos hűtési fűtési szellőzési használati víz rendszerek kivitelezése hozzárendelve a saját tervezésű és kivitelezésű épületautomatika felügyeletet.

Az létesítmény épületgépészeti rendszereinek (hűtés, fűtés, vízellátás, csatornázás, gáz szerelés) teljes körű kivitelezése és irányítástechnikai tervezése, épületfelügyeleti rendszer kivitelezése. A több épületből álló létesítmény együttes Pécs történelmi városrésze felett északnyugati irányban helyezkedik el. A két oktatási és egy labor-könyvtár épület összesen alapterülete 17.800 m2.

A 200 és 400 fős előadók alap hőellátását a fal fűtési- hűtési rendszer, a számítógép laborokét összesen hűtését 560 m2 menyezett hűtés biztosítja. A kis előadók és a könyvtár helyiségek fűtését-hűtését alacsony zajszintű fan-coilokkal oldottuk meg. Az szellőzést igénylő terek légellátásához frisslevegős rendszert készült melyekbe az energiatakarékosság követelményei szerint hő-visszanyerés építettünk be. Az alkalmazott víztakarékos berendezési tárgyakkal a felújítás előtti vízfelhasználást. a csapoló egységek számának jelentős növekedése ellenére csökkentettük.

A felújítás során a laborhelyiségbe új szellőzési rendszer, a vegyi fülkékhez új technológiai elszívás, és a technológiai gázellátó rendszer készült.

Erőművek, ipari energetikai- és technológiai létesítmények kivitelezője